Wie zijn wij

Eva Durlacher

Beeldend kunstenaar, trainer, coach Goudader Trainingsbureau


Na een beeldende opleiding op de Gerrit Rietveld academie en Media academie Hilversum werkte ik als beeldend kunstenaar en tv- en theatermaker. Vervolgens heb ik me gespecialiseerd in het werken met mensen, en volgde de driejarige ITIP- opleiding tot coach en trainer. In 2003 richtte ik een eigen bedrijf op, Goudader trainingsbureau en Zicht loopbaanadvies. Ik gaf coaching en trainingen, voornamelijk gericht op het ontknopen van levensvragen en op het gebied van creatieve levensplanning. Als gediplomeerd mindfulnessdocent, zodat ik aan mijn coaching- en loopbaantrajecten een verdiepende laag kan toevoegen: creatieve mindfulness met je geheugen. Mijn passie is het werken met levensverhalen en loopbanen. Als dochter van schrijver G.L. Durlacher was ik getuige van hoe mijn vader op latere leeftijd begon te schrijven. Hij verwoordde op een persoonlijke manier de verschrikkelijke geschiedenis die hem was overkomen. Deze verhalen zijn beeldend geschreven en juist in de kleine details werd voelbaar hoe hij toch had willen overleven na wat hem overkwam. De liefde voor het leven zelf, de essentie die zich toont in liefdevolle gebaren van mensen in een donkere periode. Ik groeide op met op de achtergrond deze geschiedenis die de kern werd van mijn werk. Mijn drijfveer was steeds te zoeken naar wat het leven ondanks de bittere familiegeschiedenis de moeite waard maakt om te leven. Ieder leven is een kunstwerk en is het waard gehoord te worden. Ieders leven is van belang om zichtbaar te worden en te blijven. Op 24 maart 2019 was Eva Durlacher de gast bij het programma de Verwondering van Annemiek Schrijver. Gedurende de uitzending vertelt Eva over haar achtergrond en haar motivatie voor het project Gouden Boeken.

Debbie Claassen

Projectcoördinator


Deb Projectsupport

Opgeleid als medisch biologisch analist en 12 jaar als medisch onderzoeker gewerkt op de VU Medisch Centrum. Vervolgens een opleiding Communicatiemedewerker B via SRM gevolgd. Na een periode als onderwijscoördinator in 2018 heb ik het besluit genomen om mijn organisatorische en communicatieve talenten in te zetten voor projecten binnen het sociale domein via mijn bedrijf Deb Projectsupport. Sinds 2018 ondersteun ik Eva Durlacher bij haar activiteiten om de projecten een goede organisatorische en communicatieve basis te geven. Andere projecten die ik heb ondersteund/uitgevoerd zijn oa BuurtBLIK Haarlem, Hart Haarlem (Open Dag, Haarlems Goud manifestatie) en Waternet (Waternetters verbinden).

Els Heeremans

Trainer Goud Delven en projectondersteuner


Samen met Eva Durlacher werk ik mee aan het cultuurproject Goud Delven. Daarnaast ondersteun ik stichting Gouden Verhalen op het gebied van ontwikkeling en communicatie. Ik heb verschillende teken/schilder- en schrijfcursussen gevolgd.