Video’s

Goud Delven is een cultuurproject voor ouderen met een kwetsbaarheid die in een verpleeghuis verblijven of op een dagbesteding komen. In dit project werkt stichting Gouden Verhalen samen met zorgorganisaties Kennemerhart Zuid Kennemerland Haarlem en Evean /Oostergouw in Zaandam. In Oostergouw inspireert de cursus ook tot de ontwikkeling van een nieuw zorgconcept, waaraan medewerkers Welzijn deelnemen.
Het project duurt 2 jaar en loopt tot eind 2024.  

Waarom dit project
Ieder mens kent de primaire behoefte om gezien en gehoord te worden. En om zich uit te drukken. In dit project onderzoeken we hoe we ouderen kunnen blijven inspireren en motiveren in de verschillende fases van het ouder worden. Op het gebied van cultuur, zingeving en creativiteit. Dit doen we door het ophalen van mooie verloren herinneringen. Die verbeelden we door tetekenen en schrijven en her te beleven. Iedere deelnemer krijgt persoonlijke aandacht waarin we het tekenen stimuleren en zijn/haar verhaal opschrijven. De cursus is ook geschikt voor mensen met (beginnende) dementie.

Gouden Boek
De tekeningen en de verhalen worden gebundeld in een persoonlijk Gouden Boek. Door deze herinneringen te delen ontmoet je jezelf en de ander op een nieuwe manier. Het blijkt een succesvolle aanpak die zorgt voor meer onderling begrip en verbinding. Het Gouden Boek ‘reist’ met de deelnemer mee van thuiswonend, dagbesteding naar eventueel verpleeghuis.

Goud Smeden
In project Goud Delven zetten we net een extra stapje. Naast het tekenen en het hierover schrijven, zoeken we naar manieren om de positieve herinneringen in concrete acties te vertalen. De wensen en verlangens van mensen krijgen persoonlijke aandacht. Wij geloven dat dit bijdraagt aan de kwaliteit van leven en meer persoonlijke interactie thuis of in een zorginstelling.

Goud Delven in jouw organisatie?
Als zorgprofessional kun je bij Stichting Gouden Verhalen de training Tekenmethode Goud Delvenvolgen. Na deze 5-daagse training kun je zelf aan de slag met het maken van een Gouden Boek in de eigen organisatie. Lees hier meer erover. [link naar pagina Training]

Wat bieden wij
Inkoop workshops | Stichting Gouden Verhalen geeft Goud Delven workshops in uw organisatie
Training zorgprofessionals | Opleiden van medewerkers, zodat zij deze tekenmethode zelfstandig binnen het eigen zorgaanbod kunnen aanbieden
Incompany training | Wilt u meerdere medewerkers tegelijk opleiden, dan bieden wij een training op maat voor uw zorgorganisatie

Lees hier meer over de training Tekenmethode Goud Delven. [naar pagina Training Tekenmethode Goud Delven]

Interesse?
Heb je interesse om deze workshops aan te bieden aan bewoners, cliënten of deelnemers aan dagbestedingen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.
Eva Durlacher vertelt je er graag meer over.
06 - 28 78 15 39 | info@goudenverhalen.nl | www.goudenverhalen.nl

Project Goud Delven is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie, Het Maagdenhuis en stichting RCOAK. Het project loopt van februari 2022 tot eind 2024. Daarna blijft het Goud Delven onderdeel van het aanbod van stichting Gouden Verhalen.