Nieuwsbrief mei 2024

Bezoek 7 juli de Goudmakersdag
Bezoek 7 juli de Goudmakersdag

Lees hier de hele nieuwsbrief

Vijf vragen aan
In iedere nieuwsbrief laten we een tekenaar aan het woord over die ene bijzondere tekening. 

Wie ben je 
Ik ben Anna Oolders. Josephine Baker zong het al; J’ai deux amours …. De mijne zijn literatuur en schilderkunst. Het is literatuur geworden, ik heb mijn werkend leven doorgebracht in de boekhandel en me geen moment verveeld. Iedere dag weer iets opgestoken van mens en boek. Nu geniet ik van vrije tijd en mijn andere liefde.

Wat zien we op je tekening
Hier ben ik in de bossen bij Esbeek (Noord-Brabant). We zagen daar herten, hazen, fazanten en soms een wild zwijn. Maar met mijn hand in vadersjaszak vond ik het afluisteren van de gesprekken tussen de volwassenen toch het meest interessant.

Hoe kwam je op het idee mee te doen aan de Gouden Boekencursus
De ontmoeting met Anneke en Eva Durlacher in het restaurant van het Frans Hals Museum. Er bleek nog plaats te zijn bij de Gouden Boekencursus in het ABC Architectuurcentrum Haarlem zodat ik kon instromen. Tot genoegen!

Wat brengt deze cursus jou 
Deze cursus heeft mij wakker gekust. Ik heb door Eva weer vertrouwen in het potlood. Zij verstaat de kunst vergeten, verscholen herinneringen naar boven te brengen. Ook begint mijn fantasie nu op volle toeren te draaien. En dit alles in een losse non-competitieve sfeer. Zonder dramatiek kan ik stellen dat het mijn leven verrijkt.

Ga je thuis verder met je Gouden Boek samen met andere(n) of alleen?
Meestal wel, er moet nog iets afgemaakt of ik begin met een nieuw onderwerp. Door deze cursus ben ik geïnspireerd geraakt.  Ik teken niet fysiek elke dag, maar het zit wel permanent in mijn hoofd. Heerlijk.